Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

...a klíma telepítéséről

...a klíma telepítéséről

Kormányrendelet alapján (14/2015 (II. 10.), klímaberendezést csak képesített vállalkozás által kiállított Telepítési Tanúsítvánnyal vásárolhat, a klíma beüzemelését csak regisztrált szerelő végezheti.

Ha nem tervezte meg időben a légkondícionáló beszerzését, a kánikula beköszöntével könnyen szembesülhet azzal, hogy nehézségekbe ütközik a kiválasztott készülék beszerzése, és nem könnyű olyan céget találni, akinek van elég kapacitása ahhoz, hogy még nyáron el tudja vállalni a kiválasztott klíma telepítését.

Mi a telepítés folyamata?

A klíma beszerlése körülbelül 3-4 órás munkafolyamat, amit hatósági vizsgával rendelkező klímaszerelők végeznek. A klíma telepítése során a helyére kerül a kültéri és a beltéri egység, levágásra kerül a szükséges méretű kommunikációs kábel, rézcső, előkészítik a csatlakozásokat, majd megtörténik a két egység összekötése a kommunikációs kábellel és a nagynyomású rézcsövekkel, általában egy falon átmenő fúraton keresztül.


A készülék beüzemelésének fontos része a nagynyomású rézcsövek csatlakozásának ellenörzése, tömörségének vizsgálata, illetve a feltöltés előtt a csőrendszer vízpáramentesítése. Ez egy összetett folyamat, amely során folyamatos műszeres mérésre, és akár több alkalommal a csőrendszer vákuumra szivattyúzására van szükség. Ezt követően megtörténik a rendszer feltöltése klímagázzal, majd a próbaüzem.

Ha minden rendeltetésszerűen üzemel, akkor elkezdődik a szükséges adminisztráció, amely során a készülék beszerelése bejegyzésre kerül, a Telepítési Tanúsítvány adatai alapján, a Klímavédelmi Hatóságnál a képesítéssel és regisztrációs jogosultsággal rendelkező szerelő által.

.Mire kell készülni?

Az alap telepítési díj minen telepítéshez szükséges tartozékot és eszközt tartalmaz.
A szerelő visz magával porszívót, amit fúrásnál porelszívóként használ, így fúrás közben csekély mennyiségű por és törmelék hullik a padlóra. Szerelőink nagyon figyelnek a tiszta munkavégzésre, de a legkörültekintőbb figyelem mellett is kis mennyiségű porral járhat a művelet. Vásárlóinknak annyi teendője van, hogy a telepítés helyét szabaddá tegye a szerelők érkezése előtt.

Klíma telepítést, légkondícionáló beszerelést az alábbi településeken és azok vonzáskörzetében tudunk vállalni:

Budapest, Abony, Albertirsa, Biatorbágy, Budakeszi, Budaörs, Cegléd, Dabas, Dunaharaszti, Fót, Göd, Dunakeszi, Dunavarsány, Gödöllő, Gyál, Gyömrő, Kistarcsa, Maglód, Monor, Nagykáta, Nagykőrös, Ócsa, Örkény, Pécel, Pilis, Pomáz, Ráckeve, Szigethalom, Szigetszentmiklós, Tököl, Üllő, Vecsés, Tápiószele

Kecskemét, Kerekegyháza, Kiskunfélegyháza, Kunszentmiklós, Lajosmizse, Tiszakécske

Szolnok, Abádszalók, Jászapáti, Jászárokszállás, Jászberény, Jászfényszaru, Karcag, Kenderes, Kisújszállás, Kunhegyes, Kunszentmárton, Martfű, Mezőtúr, Tiszaföldvár, Tiszafüred, Törökszentmiklós, Túrkeve, Újszász, Fegyvernek, Rákóczifalva

Amennyiben kérdése van a légkondícionáló telepítésével kapcsolatban, hívjon bennünket és segítünk!

 

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Klíma telepítés_beszerelés
Árukereső.hu